Ligging


Het Franse Toscanië


Villa Saumon is gelegen in de regio Aquitaine, departement Lot en Garonne.


In de heuvels rond het kleine dorpje Perricard ligt Villa Saumon. Perricard maakt deel uit van de regio Aquitaine, departement Lot et Garonne en ligt op 170 km van Bordeaux en op 125 km van Toulouse. Op een boogscheut ligt  Montayral waar je terecht kan voor alle boodschappen.


De streek, Lot et Garonne, is het overgangsgebied tussen de kalksteenplateaus van de Dordogne in het N en de vlakte van Landes ten Z van de Garonne. Het verkeer staat in de zomer op een laag pitje en de temperaturen zijn er heerlijk zuiders.

Dit departement in het Zuidwesten van Frankrijk is plattelands, niet monumentaal, niet exotisch, maar je krijgt zonovergoten groentetuinen, wijngaarden en boerenerven in de plaats.


Het gebied tussen de Lot en de Garonne bestaat uit vrij lage, ronde heuvelkammen en plateaus, doorsneden door een netwerk van groene valleitjes. Verspreid liggen een aantal voormalige bastides, versterkte 13de eeuwse stadjes met een rechtlijning stratenplan zoals Vianne, Castillonnès, Eynet en Montflanquin.


Deze fruitstreek ontplooit zich tot een gevarieerd boeket. Weidse panorama's, bastides, heerlijke streekgerechten en zachte wijnen zoals de Buzet, de Bergerac en de Marmandais.


Lot et Garonne is een aanrader voor iedereen die houdt van zon, rust en natuur buiten de grote toeristische drukte. Deze fruitstreek bij uitstek biedt in de lente en vroege zomer een weergaloos kleur- en geurpalet en wordt niet voor niets het Franse Toscanië genoemd.

Frankrijk op zijn best.


De Lot et Garonne-streek ligt in het zuid-westen van Frankrijk.

Deze streek staat bekend om zijn vele oude dorpjes en 1000 meren.

Alsook voor de fois-gras, wijnen, pruimen, fruit en groenten.

U kunt middeleeuwse dorpjes en bastides bezoeken, zoals bijvoorbeeld, Pujols, Penne d'Agenais, Monflanquin en nog vele anderen.

Of de wijnen gaan proeven bij de plaatselijke wijnboeren.

Ook een bezoek aan Cahors (op 50km) met zijn oude binnenstad is de moeite waard.

Voor wie houdt van kastelen is er ook een mooi aanbod waaronder waarschijnlijk het grootste fortkasteel van Europa : Chateau de Bonaquil.

Aan de voet van dit kasteel kan u trouwens lekker eten op het terras van Les Bons Enfants, bij Annick en Francis. Eén van hun specialiteiten, la potence, is een leuke aanrader.

Verder is er een golfterrein, een ulm vliegveld ,u kunt vissen en kajakken en dit alles in de nabije omgeving.

In het hoogseizoen zijn er ook elke dag de typische Franse authentieke marktjes met heerlijke streekproducten.

Chateau de Bonaquil
Cahors
Monflanquin
marche lot et garonne
Vin du Tsar
Les bons enfants
kajak op de lot
La Lot